Ideetjes delen

Om mij heen hoor en zie ik zoveel tips, goede aanpakken en originele ideeën dat het jammer zou zijn die niet te delen. Mijn vraag is dan ook aan alle ouders, leerkrachten, stagiaires, opa's en oma's en  ieder ander die een mooi verhaal of goede tip heeft, die met ons allemaal te delen. Wie weet werkt die ene tip nou net heel goed bij dat ene kind!

 

Lesgeven is zoveel meer dan alleen maar kennisoverdracht. Als kinderen op school komen, hebben ze er al een hele ochtend opzitten. Soms staat hun hoofd niet naar school. Soms zijn hun gedachten bij veel belangrijker zaken. Ook zijn er kinderen die zo'n vaste overtuiging over hun eigen kunnen hebben (meegekregen) dat ze niet in staat zijn dat los te laten en verder te ontwikkelen. Ook wel Fixed Mindset genoemd. Ieder kind dat door de klasdeur naar binnen komt heeft zo zijn eigen verhaal en gemoedstoestand. Als leerkracht is je hoofddoel natuurlijk wel die kennisoverdracht maar om die succesvol te maken haal je eerst alles uit de kast om elk kind in een leerstand te krijgen. Veiligheid, voorspelbaarheid, erkenning, herkenning, autonomie en oprechte aandacht met een vleugje nuchterheid en zelfs soms wat zakelijkheid zijn voorwaarden waar elke leerkracht, die ik ken, keihard aan werkt. 

Alvast bedankt allemaal!

 

P.S.

Als je het leuk vindt om op de website van onze klas te kijken:

Als je mij de link van jullie website wil sturen, graag! Het blijft leuk om bij collega's in de klas te kijken, toch?

Reacties

Anne
9 jaar geleden

Ik heb een logeerknuffel in de klas die mag logeren bij de kinderen. Niet als verdienste maar gewoon om voor te zorgen. Iedereen, die wil, komt aan de beurt.

Charlotte
9 jaar geleden

Ik kijk graag op Pimterest voor ideetjes maar geef er dan zelf een draai aan. Het is heel inspirerend.

Reactie plaatsen

Maak jouw eigen website met JouwWeb